Inventaris Oorkonden met de blauwe nummers
- 467 Rentebrief van 50 gulden, overeenkomstig het vorstelijk octrooi van 14 oktober 1660, verkocht voor 500 gulden van 20 Brabantse stuivers aan Lauwereins van Rapenbroeck en Maria Marechal, ten voordele van Joachim Norbertus, hun zoon, en van Maria Cornelia, hun dochter. 15 december 1660.
- 615 Rentebrief van 50 gulden, overeenkomstig het vorstelijk octrooi van 14 oktober 1660, verkocht voor 500 gulden van 20 Brabantse schellingen aan Lauwereins van Rapenbroeck en Maria Marechal, woonachtig in Antwerpen, ten voordele en ten lijve van ten voordele van Lauwereins van Papenbroeck, hun zoon, en van Françoise-Thérèse, hun dochter. 15 december 1660.
- 3067 Akte verleden voor schepenen van de stad Kortrijk waarin Jan van Aelst, zoon van Joost, aan de kapucijnen in Kortrijk, ter financiering van de bouw van hun klooster, de achterstallige betalingen overdraagt van een jaarlijkse rente van 6 lb. 5 s. tourn., ingesteld op 1 januari 1554 door de domeinen van West-Vlaanderen, ten voordele van Joost Arents, met afschrift. 9 januari 1612.
- 2261 Akte verleden voor Willem Andries als amman en wettelijk maner van het leenhof van het kasteel van Kortrijk, hiertoe aangesteld door meester Jacob den Coninc, erfachtig amman, alsook voor vrijschepenen van de kasselrij, van vererving van Jan Aelbrecht, priester, in 9 honderd grond in Luingne, hem verkocht door Jan van Rues, zoon van Pieter, van Dottenijs. 21 februari 1502.
- 238 Patentbrief van Filips IV, koning van Spanje, waarin hij aan de hoogpointers en vrijschepenen van de kasselrij Kortrijk toelating geeft om 30.000 gulden te lenen teneinde hun engagement te kunnen nakomen om deze som aan de koning te betalen. 22 augustus 1626.
- 239 Patentbrief van Filips IV, koning van Spanje, waarin hij een toelage door de kasselrij Kortrijk van 30.000 gulden aanvaardt en belooft de bevoegdheden van de kasselrij te respecteren, met in bijlage een kwitantie van Ambroise van Oncle, ontvanger- generaal van de vorstelijke domein en financiën voor deze som. 22 augustus en 26 oktober 1626.
- 637 Patentbrief van het leenhof van Kortrijk voor de kasselrij Kortrijk waarin Filips IV, koning van Spanje, mits betaling van 50.000 lb. van 40 gr. Vlaamse munt aan de kasselrij het recht van de tiende penning en andere rechten op de lenen toekent. 12 december 1627.
- 675 Mandement van de Raad Vlaanderen inzake een proces van George de Basta, heer van Moorsele en Gullegem etc., Inghelbert della Faille, heer van Roncevalle en Gullegem, alsook de hoogpointers en vrijschepenen van de kasselrij Kortrijk tegen de luitenant-baljuw en het stadsbestuur van Kortrijk over de schending van de heerlijke justitierechten door het uitvoeren van een huiszoeking. 19 juni 1655.
- 7667 Denombrement door Jan Dominicus Hovijne, heer van Pasquendaele, Ribaultplancque etc., van een leen gehouden van het leenhof van Kortrijk, hem toegevallen bij het overlijden van Claere Le Clercq, zijn moeder, 18 of 19 bunders grond groot in Dottenijs, bij de Couroysbrugghe en zich uitstrekkende tot aan het Goed te Lassus. 5 februari 1656.
- 445 Denombrement door Isabelle Ignace van der Dounckt, dochter van meester Erasmus en Isabelle Jacobse, van het leen te Davits in Bellegem, 12 bunders groot, met twee achterlenen, haar toegevallen bij het overlijden van haar tante Katharina Jacobse, en dat ze houdt van het leenhof van Kortrijk. 20 november 1660.
- 764 Commissiebrief van de Raad van Vlaanderen ingevolge een klacht van de hoogpointers en vrijschepenen van de kasselrij Kortrijk inzake de inbreuk door Balthazar Lambelyn, luitenant-baljuw van Halewijn, en door de leenmannen van Halewijn op het exclusieve recht van het kasselrijbestuur, hen toegekend door de koning, om de Leie te schouwen vanaf de draaiboom bij het kasteel tot aan de beek bij het goed "de Dry pijpen", met in bijlage een dagvaarding ingevolge deze commissiebrief voor de luitenant-baljuw en de leenmannen van Halewijn. 22 december 1662.
- 589 I. Akte waarin Philippe Blauart, koninklijk tabellioen voor het ressort van het parlement van Doornik, de akte certificeert verleden voor Jan le Batteur, notaris in Rijsel, waarin Baudouin Muissart, heer van Estaimbourg en raadsheer van de koning, aan de kinderen van Charles Muissart, zijn vader, alle goederen in Wervik en andere plaatsen schenkt, hem toegevallen uit de nalatenschap van zijn vader, en hij drie vierde van zijn andere goederen aan de kinderen van zijn broer schenkt en het andere vierde aan de kinderen van Lippens en Anne Muissart. 2 september 1692. II. Akte waarin Philippe Blauart de akte certificeert verleden voor Jan Le Batteur, notaris in Rijsel, in aanwezigheid van Vincent Denglos, meester-bakker, en van diens knecht Christophe-Joseph Burette, getuigen op verzoek, waarin Hendrik-Baudouin, François Muissart, Marie-Thérèse en Marie-Catherine Muissart, kinderen van Charles, raadsheer van de koning in het Parlement van Doornik, volmacht geven aan Louis- Ambroise de Francq en aan Charles Pauwels om hen te vererven in voornoemde goederen. 3 september 1692.
- 7672 Denombrement door Claire-Françoise-Isabelle Le François, weduwe van François-Ignace Bonnaert, heer van Nieuwenhove etc., van een leen gehouden van het oud kasteel van Kortrijk, haar toegevallen als enige dochter en feodale erfgenaam van Marie-Albertine-Josèphe Errembault, weduwe in eerste huwelijk van Eléonore-François-Joseph Le François, heer van Nieuwenhove, en in tweede huwelijk van Antoine-Joseph Borgne, heer van Pasquendal. [5 augustus 1775].
- 5697 Akte waarin broeder Herman van Zutphen, vicaris van de provincie Keulen van de minderbroeders-observanten, verklaart dat Jan Dinslaken, biechtvader van de zusters van het Sionklooster in Kortrijk, de commensalen en de zusters van het klooster deelachtig zijn aan de gebeden en de goede werken van de minderbroeders. 26 februari 1482.
- 3056 Akte verleden voor baljuw en schepenen van de heerlijkheid en het hof van Roosebeke, Heyne en Enckenburg, in Westrozebeke, Passendale en Langemark, samengevoegd met het graafschap van Carin en Staden, waarin Joannes Titeca, als gevolmachtigde van Pieter Eugenius Vlamynck en Joanne Therese Cappon, zijn echtgenote, woonachtig in Passendale, ten voordele van Marie Augustine Joets, priorin van het Sionklooster in Kortrijk, een jaarlijkse rente instelt voor een kapitaal van 150 lb. gr. wisselgeld. 19 oktober 1775.
- 15 Akte waarin Filips van Dampierre, zoon van de graaf van Vlaanderen en graaf van Chieti en Loreto, aan de stad Kortrijk toelating geeft om in de stad een jaarmarkt te houden, die zal beginnen op 1 september en een maand zal duren. 21 oktober 1303.
- 335 Akte verleden voor proost en schepenen van de stad Kortrijk waarin Mabelie de Krane en haar kinderen Zegher en Hannin de Krane erkennen dat Marie van der Banc van hen een jaarlijkse rente heeft gekocht van 31 s. par., die ze bezetten op hun huis en goed in Kortrijk, buiten de Steenpoort, op de zuidzijde van de hoek van de straat naar Zwevegem, tussen het huis van Marie van der Banc en de Hoge Vijver. 16 april 1357.
- 334 Akte verleden voor proost en schepenen van de stad Kortrijk waarin Maarten de Zoutenere en Elisabeth, zijn echtgenote, erkennen dat Marie van der Banc van hen een jaarlijkse rente heeft gekocht van 24 s. par., die ze bezetten op het huis en het goed van Lauwers Nisins, aan de noordzijde van de Leiestraat in Kortrijk, tussen het huis van Jacob Crekels en dat van Ghiselin sFrayen. 1 mei 1358.
- 2366 Akte verleden voor proost en schepenen van de stad Kortrijk waarin Maarten de Zoutenere en Elisabeth, zijn echtgenote, ten voordele van Marie van der Banck een jaarlijkse erfrente instellen van 12 s. 9 den. par., bezet op een huis in de Leiestraat in Kortrijk, tussen het huis van Ghiselin sFrayen en dat van Jacob Crekels. 20 juli 1359.
- 9424 Akte verleden voor proost en schepenen van de stad Kortrijk waarin Jan de Crane aan Marie van der Banc een jaarlijkse erfrente van 30 s. par. verkoopt en vererft, die hij bezet op zijn huis buiten de Steenpoort, bij de Hoge Vijver. 20 juli 1359.
355 trouvés, 161 jusqu'à 180 montré, page 9 de 18