Inventaris van het archief van het Sint-Veerlekapittel, de parochiale instellingen en members van het kapittel en de heerlijkheid Blaisant te Gent. Reeks charters, 1073-1795
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Pieter Beys aan Jacoppe van der Manden een huis verkoopt in de Kuipersteeg voor 12,5 lb. gr. tourn., gelegen op een erf van het kapittel, waarvoor jaarlijks 13 s. par. landcijns wordt betaald. 14 oktober 1368.
Le numéro 227 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schout en schepenen van Ambacht Assenede, waarbij ridder Boudin van Steelant als voogd van zijn neef Janne van Steelant, zoon van Willem, aan priester Janne Dulhuus een jaarlijkse rente van 12 lb. par. verkoopt, bezet op goederen te Willemskerke. 20 december 1369.
Le numéro 228 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Gillis vanden Putte van Jacoppe den Falleerre een stuk grond koopt van verschillende personen, gelegen aan het einde van de Papestraat, en in eigendom van de kapelanij uten Dale in de Sint- Veerlekerk. 27 juli 1370.
Le numéro 229 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor baljuw en schepenen van de heerlijkheid van Jan Vylain in Ambacht Assenede, waarbij Jan Morael als ontvanger van het Sint-Veerlekapittel de uitbetaling eist van een achterstallige rente, bezet door Jacop Scallaert. 26 juli 1404.
Le numéro 22 contient 1 page numérisée .
Akte verleden voor schepenen in de poort van Gent, waarbij de erfgenamen van Heinric Naes, kanunnik van het Sint-Veerlekapittel, een overeenkomst sluiten in verband met zijn fundatie in de Sint-Veerlekerk. 13 november 1370.
Le numéro 230 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Claise de Keersmaker en zijn echtgenote Margriete van Raesse van Maeyeghem een huis kopen, genaamd "de twee leeuwen" en gelegen in de Burgstraat op een erf van het Sint-Veerlekapittel, bezet met een jaarlijkse cijns van 25 s. par. ten voordele van het kapittel. 17 januari 1372.
Le numéro 231 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Gillis vanden Pitte, korenmeter, van Symoene van der Crucen het vierde deel van de "Vosbeelc" op het einde van de Papenstraat koopt, waarop een jaarlijkse cijns is bezet van 5 s. 2 d. groten tourn. ten voordele van de kapelanij uten Dale in de Sint-Veerlekerk. Dit was ghedaen int jaer ons heren als men screef M° CCC° een ende tseventich up den XXVsten dach van laumaend.
Le numéro 232 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Ghiselbrecht de Sterke en zijn echtgenote Kerstine van Jan Vasteraerde een huis kopen aan de Kouter, gelegen op een erf van het Sint-Veerlekapittel, waarop een jaarlijkse cijns van 24 s. par. wordt geheven. 6 juni 1372.
Le numéro 233 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Pieter vander Crucen en zijn echtgenote Lisbette aan Jacoppe van Ravenscoet een jaarlijkse rente van 12 lb. par. verkopen, bezet op goederen in de buurt van de Korenmarkt. 1 december 1372.
Le numéro 234 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schout en schepenen van Ambacht Assenede, waarbij Jan Brievers, zoon van Jacob aan Oliviere van der Varent een jaarlijkse rente van 20 s. par. verkoopt, bezet op een half gemet land in te Nieuwerkerken. 10 januari 1373.
Le numéro 235 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfscheiders te Gent, waarbij een huis gelegen aan de Korenaard wordt geschat op 29 lb. par. rente per jaar, en een achterliggend erf met twee huizen op 15 lb. par. rente per jaar. 21 januari 1373.
Le numéro 236 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij jonkvrouw Clare van Zele, dochter van Segher, aan Jacoppe van Ravescoet een deel van erf verkoopt waarop vier huizen staan, gelegen aan de Korenaard en in de Donkersteeg, waarop ze een jaarlijkse cijns van 21 lb. 10 s. par. betaalt. 9 februari 1373. Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij de stichtingen in de Sint-Veerlekerk worden opgesomd die worden vergoed uit de rente die door Clare van Zele aan Jacoppe van Ravescoet wordt betaald, en welke rente is bezet op de helft van een erf aan de Korenaard en in de Donkersteeg. 13 februari 1373.
Le numéro 237 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Janne vanden Sompele aan Jacoppe van Ravescoet een jaarlijkse rente van 30 s. 6 d. par. verkoopt, bezet in de Tornersteeg (?), ten voordele van de Sint-Veerlekerk. 28 maart 1378.
Le numéro 238 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Symoen van Ravenscoet aan Symoen vanden Putte 7 gemeten land gelegen achter "den Calchovene tsente Baefs" verkoopt, ten voordele van het Sint-Veerlekapittel. 1 april 1373.
Le numéro 239 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij de vrije broers Gerardus en Sigerus Reimar, zonen van Heile zich toewijden aan de Sint-Veerlekerk, met bezetting van een jaarlijkse rente ten voordele van de kerk en betaling van 2, 6 en 12 d. op respectievelijk Sint-Remigius, hun huwelijksdag en de dag van hun overlijden. Februari 1241.
Le numéro 23 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij Henricus de Puthem de pauselijke toelating wordt gegeven zich in het Sint-Veerlekapittel door procuratoren te laten vertegenwoordigen. 6 juni 1373.
Le numéro 240 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen te West-Eeklo, waarbij Symoen Bremond verklaart dat zijn broer Lambrecht aan het Sint-Veerlekapittel een jaarlijkse rente van 3 lb. par. schonk, bezet op 33 roeden land te Eeklo. 24 september 1373.
Le numéro 241 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Pieter van der Crucen, zoon van Pieter, van Janne Kallen, zoon van Pieter, een huis op de Korenaard koopt, gelegen op een erf dat onder meer toebehoorde aan twee vicariën uit de Sint- Veerlekerk, waarop een jaarlijkse rente van 10 lb. 10 s. par. ten voordele van deze vicariën is bezet. 25 april 1374.
Le numéro 242 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor Omaer van Riemslede, kanunnik en Pieter Tsmet, erfachtig man te Gent, waarbij het Sint-Veerlekapittel in naam van de Bonifanten drie kamers in de Burgstraat verkoopt, voor 16 gr. tourn. 2 augustus 1374.
Le numéro 243 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfscheiders te Gent, waarbij het Sint-Veerlekapittel enerzijds en Pieter Bosch anderzijds een overeenkomst sluiten betreffende drie kamers in de Burgstraat, toebehorend aan de Bonifanten. 4 augustus 1374.
Le numéro 244 contient 2 pages numérisées .
967 trouvés, 141 jusqu'à 160 montré, page 8 de 49