Inventaris van het archief van het Sint-Veerlekapittel, de parochiale instellingen en members van het kapittel en de heerlijkheid Blaisant te Gent. Reeks charters, 1073-1795
Akte verleden voor amman en schepenen in de poort van Dendermonde, waarbij Arend de Bode en zijn echtgenote Kateline aan Mechiel de Man en zijn echtgenote Margriete een jaarlijkse rente van 30 gr. tourn. verkopen, bezet op hun huis gelegen "up Gresseningen". 3 februari 1363.
Le numéro 209 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij de vrije vrouw Elizabeth en haar familie zich toewijden aan de Sint-Veerlekerk, met bezetting van een jaarlijkse rente ten voordele van de kerk en betaling van 2, 4 en 6 d. op respectievelijk Sint-Remigius, haar huwelijksdag en de dag van haar overlijden. September 1241.
Le numéro 20 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij het Sint-Veerlekapittel de akte bekrachtigt die werd verleden voor amman en schepenen in de poort van Dendermonde op 10 oktober 1362, betreffende de aankoop van renten ten behoeve van de kleine cotidiane en de kapelanij "Goudsmeets". 1363.
Le numéro 210 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor Johannes de Pape "de Oesterzele", openbaar notaris, waarbij het Sint-Veerlekapittel optreedt tegen proost Jacobus Storm, die niet resideert en vaak afwezig is, waarbij ze bepalen dat hij inkomsten zal verliezen als hij verder absenteert. 7 september 1363.
Le numéro 211 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtig man Jan Wittoc, waarbij Lievin Hoorneweder en zijn echtgenote Lijsbette verklaren dat ze aan Kateline vander Muelen en haar dochter Mergriete jaarlijks 8 halster koren schuldig zijn, als lijfrente bezet op een goed op de Muide, waaruit jaarlijks een som van 7 s. 9 d. par. bestemd is voor de kapelanij van Zeger de Backere in de Sint-Veerlekerk. 4 oktober 1363.
Le numéro 212 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor Johannes a Vinderhoute, openbaar notaris, waarbij door tussenkomst van de abt van Sint-Pieters en de proost van het kapittel van Harelbeke een overeenkomst wordt gesloten tussen het Sint-Veerlekapittel en de pastoors van de Sint-Michielsparochie betreffende de parochiale rechten van toepassing op de graaf en zijn gevolg binnen het castrum. 5 februari 1365-5 februari 1364.
Le numéro 213 contient 2 pages numérisées .
Akten verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Everard Hubaer, priester, ter vermeerdering van de inkomsten van de kapelanij bij het altaar van Sint-Lieven die toebehoort aan Janne den Pape van Boekel, een huis schenkt dat is gelegen tegenover het wevershuis. 15 juni 1364.
Le numéro 214 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen te Nevele, waarbij Jan vanden Moere, zoon van Diederic, en Willemme vanden Moere, zoon van Jan, van Janne Coenen, zoon van Heinric, en zijn echtgenote Kateline, een jaarlijkse rente van 40 s. par. kopen, bezet ten voordele van het jaargetijde van Symoene van Mirabeele in de Sint-Veerlekerk te Gent. 17 januari 1366.
Le numéro 215 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij Jan vanden Moure, zoon van Diederic, in naam van zijn oom een jaarlijkse rente van 100 s. par. bezet op goederen in de vrijheid van Nevele, ten voordele van het jaargetijde van Symoene van Hale in de Sint-Veerlekerk te Gent. 24 januari 1366.
Le numéro 216 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen in de poort van Hulst, waarbij Jan de Blinde verklaart dat Gillis Zerjant een jaarlijkse rente van 21 gr. bezet heeft op een huis in de Begijnstraat te Hulst. 26 augustus 1366.
Le numéro 217 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor amman en schepenen in de poort van Dendermonde, waarbij Jan de Pape, genaamd van Oesterzele, van Pieter de Mol en zijn echtgenote Mergriete een jaarlijkse rente van 52 gr. tourn. heeft gekocht, bezet op een huis in de Savaanstraat. 5 oktober 1366.
Le numéro 218 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Gheeraerdt Quaetghescel aan Oemare van Riemslede en Janne Dullaerde een jaarlijkse rente van 4 lb. par. verkoopt, bezet op een huis aan de Kalandeberg, waarvan de ene helft ten voordele van een kanunniksprebende komt, en de andere voor een kapelanij is bestemd. 10 juni 1367.
Le numéro 219 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor baljuw en schepenen van de heerlijkheid van Jan Vileyn in Ambacht Assenede, waarbij Jan Morael als kanunnik en ontvanger van het Sint-Veerlekapittel te Gent optreedt, betreffende diverse renten toebehorend aan het kapittel. 26 juli 1404. Akte verleden voor het Sint-Veerlekapittel te Gent, waarbij Jacobus genaamd Scallaert een jaarlijkse rente van 3 lb. vl. bezet ten voordele van het kapittel. Akte verleden voor baljuw en schepenen te Assenede in de Vier Ambachten, waarbij Jacobus Scallart en zijn echtgenote een jaarlijkse rente van 3 lb. vl. bezetten, ten voordele van het kapittel. April 1251 of 1252. Akte waarbij Hugo de Stenlant, ridder in Ambacht Assenede, en zijn echtgenote Egglina 18 gemeten land verkopen aan het Sint-Veerlekapittel. Januari 1242.
Le numéro 21 contient 7 pages numérisées , vous voyez les premières 6.
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Gheeraerdt Quaetghescel aan Oemare van Riemslede en Janne Dullaerde een jaarlijkse rente van 4 lb. par. verkoopt, bezet op een huis aan de Kalandeberg, waarvan de ene helft ten voordele van een kanunniksprebende komt, en de andere voor een kapelanij is bestemd. 10 juni 1367.
Le numéro 220 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor de bisschop van Doornik, waarbij Guillelmus de Chalons, kapelaan in de kapelanij bij het altaar van Onze-Lieve-Vrouw, gesticht door wijlen Johannes Goudsmet, een reductie van het aantal op te dragen missen bekomt, namelijk van een dagelijkse mis naar vier missen per week. 14 juli 1367.
Le numéro 221 contient 2 pages numérisées .
Akte waarbij het Sint-Veerlekapittel de akte betreffende de reductie van het aantal missen in de kapelanij gesticht door Johannes Gaudsmet, door de bisschop van Doornik van 14 juli 1367, bekrachtigt. 14 oktober 1367.
Le numéro 222 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor het Sint-Veerlekapittel te Gent, betreffende de kapelanij gesticht door wijlen Jacobus Storem en zijn zus Katherina, waarbij Wedericus Grauman optreedt als testamentuitvoerder (?). Omstreeks 2 februari 1368.
Le numéro 223 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor erfachtige lieden te Gent, waarbij Jan de Waghenere en zijn echtgenote Mergriete Martijns van Kateline van Pouke, echtgenote van Jan Sbrunen, een huis op lijfrente kopen gelegen in de Veldstraat, op een erf dat toebehoort aan de Sint-Veerlekerk, en waarop onder meer Willem Wenemaer een rente heeft bezet van 40 s. par. en 4 kapoenen, waarvan 20 s. par. voor de kerk zijn bestemd en de overige inkomsten voor het Wenemaerhospitaal. 5 februari 1368.
Le numéro 224 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor schepenen van de Keure te Gent, waarbij Heinric Naes, kanunnik van het Sint-Veerlekapittel, laat optekenen dat na zijn dood zijn goederen moeten worden verkocht, en dat de opbrengst bestemd is voor de Sint-Veerlekerk, ten bate van zijn zieleheil. 15 juli 1368.
Le numéro 225 contient 2 pages numérisées .
Akte verleden voor het Sint-Veerlekapittel, waarbij proost Jacobus Storm, middels zijn testamentuitvoerders Judocus de Meenine, deken van het Onze-Lieve-Vrouwekapittel te Kortrijk, en Wedericus Graman en Willelmus Goeman, kanunniken, een kapelanij in de Sint-Veerlekerk bij het altaar van Sint-Ivo laat stichten, ter waarde van 25 lb. par. per jaar, op voorwaarde dat er wekelijks drie missen worden opgedragen voor zijn nagedachtenis en die van zijn ouders, en dat er een jaargetijde met brooduitdelingen wordt gehouden. 6 augustus 1368.
Le numéro 226 contient 2 pages numérisées .
967 trouvés, 121 jusqu'à 140 montré, page 7 de 49