Inventaris van de kaarten en plattegronden in handschrift. Reeks II.
Plattegrond van enkele erven nabij de Verbrande Brug. Franciscus Vanden Eijnde, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Brussel, 12 augustus 1757. Gemaakt op verzoek van de heer de Bauwens.
Le numéro 1039 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van de omgeving van de kerk en het kasteel van Limelette. Joannes de Rofroissart, beëdigd landmeter van Zijne Majesteit, 13 augustus 1642. Op 13 november 1642 voorgelegd in een proces (Keerzijde: Exhibitum ... à Van Eehte six preces oultre sa requeste. Tot Masyck/Carel Becx Borgemeesters 13 novembre 1642).
Le numéro 1040 contient 1 page numérisée .
Plattegrond en opstand van een belfort.
Le numéro 1041 contient 1 page numérisée .
Opstand van een belfort.
Le numéro 1042 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van de heerlijkheid Rixtel.
Le numéro 1050 contient 1 page numérisée .
"Plan de plusieurs moulins, [...] situéz sur un bras de Sambre, appellée Sambrette entre des petittes isles", eigendom van de abdij van Salzinnes en van de heer Bouhon. J. Bernard, beëdigd landmeter, gevestigd te Namen, 1733. Gemaakt op verzoek van de heer Bouhon.
Le numéro 1051 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van het dorp Warisoulx. Afschrift van een kaart die J.J. Halloij, landmeter, gevestigd te Naninne, op 10 november 1768 maakte voor de bestuurders van Warisoulx. Op 21 november 1768 werd de plattegrond voorgelegd in een proces tussen de laatstgenoemden en het kapittel van Saint-Auban te Namen.
Le numéro 105 contient 1 page numérisée .
"Ick [...] in de maent januarij 1744 gemeten ende gecarteert te hebben sekere baene loopende van Wijneghem door Schilde met de annexe straten ende wegen etc. welcke plan is comprehenderende de oprechte situatie van de groote baene van Antwerpen naer Turnhout etc. [...] Ick [...] in de maent februarij 1744 gemeten ende gecarteert te hebben sekeren wegh van Wijneghem naer Deurne, over het Rughvelt tot een projeckt om eenen cassijwegh te maecken". Petrus Stijnen, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant en in de Raad van Vlaanderen, gevestigd te Schilde, 9 juni 1745.
Le numéro 1063 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van de grote weg van Nijvel naar Mont-Saint-Jean, met het tracé van een aan te leggen steenweg tussen deze twee lokaliteiten.
Le numéro 1064 contient 0 pages numérisées . Cette image numérisée n'est pas disponible. Veuillez vous identifier avec votre login et mot de passe ou veuillez vous rendre dans un des dépôts des Archives de l'État.
Bouwplan van de nieuwe refugie van het klooster van 's-Hertoginnedal te Oudergem, die vlakbij de valse Naamsepoort te Brussel zal worden opgericht. Auteur en beroep: niet vermeld. Niet gedateerd. Gevoegd bij een akkoordbrief van de religieuzen van 's-Hertoginnedal d.d. 10 augustus 1741 betreffende hun geschil met de vice-luitenant van de Tolkamer aangaande de verkoop van de valse Naamsepoort en een aangrenzend terrein.
Le numéro 1065 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van een terrein te Boechout. Gemaakt naar aanleiding van een proces tussen Jeanne Smangheiren en Ambrosius van Bousele over een recht van doorgang. Keerzijde: "[...] protecture voer d'Ambrosius van Bousele binen wete ende plaetse contentieuse & jouffrouwe Johenne Smangeheeren appellante".
Le numéro 1066 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van een terrein te Boechout in de omgeving van de Herenstraat.
Le numéro 1067 contient 2 pages numérisées .
"[...] De hoeve te Bets met Cortenaken ende allen de goederen daer ontrent d'abdije van Vlierbeeck competerende". Guillielmus Subil, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Tienen, juli 1663. Gemaakt op verzoek van E.H. Godfridus Hanotel, prior van de abdij van Vlierbeek.
Le numéro 1076 contient 1 page numérisée .
"Caerte figurative [...] van seekere pagthoeve, competerende aen het clooster van Sint-Mertens binen Loven, ofte Onse-Lieve-Vrouwe-Troon, ende gelegen onder Grobendonck genamt de Meirhoeve, als nu in huere bij Hendrick Ferens, beneffens eenighe parscheelen van erven gelegen onder de jurisdictie van Herentals". Petrus Heylen, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Herentals, 24 april 1780.
Le numéro 1078 contient 1 page numérisée .
Plattegrond van gronden te Herentals en Vorselaar, eigendom van de priorij van Sint-Maartensdal-Ten Troon te Leuven.
Le numéro 1079 contient 1 page numérisée .
"Caerte fugurative van seker parcheelen lants gelegen binnen den dorpe van Wuestwezel op de Ghinhovensche acker thoebehoorende 't clooster van den Throon ende Sinte-Martens binnen Loven", opgemeten in 1679. H. Van Ostaeyen, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Wuustwezel, 18 december 1683.
Le numéro 1080 contient 1 page numérisée .
"Caerte figurative voor 't clooster van Sinte-Martens ende Ten Throon binnen Loven van seker landerijen hetselve 't clooster competerende gelegen binnen den dorpe van Wuestwesel op de Ghinhovensche acker aldaer ende van verscheyden persoonen geinvenceert".
Le numéro 1081 contient 1 page numérisée .
"Carte figurative des terres, prez et bois appartenant au couvent de Saint Martin de Louvain scituez à Capelle". Joannes Carolus Franciscus Naveau, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Tienen, 1753. Gemaakt op verzoek van E.H. Bosmans, prior van St-Maartensdal-Ten Troon te Leuven.
Le numéro 1082 contient 1 page numérisée .
"[...] De goederen [...] toebehoorende aen die heeren canoningen regulier van Ste-Mertens tot Loven [...] alle gelegen onder de jurisdictie van Geetbetz". Joannes Carolus Nihoul, beëdigd landmeter in de Raad van Brabant, gevestigd te Tienen, 24 en 26 augustus 1771. Gemaakt op verzoek van Joannes Smeyers.
Le numéro 1083 contient 1 page numérisée .
"Carte figuratief van dese landen toebehoerende de heeren van Sint-Marten genaemt den Throon tot Loven gelegen onder iurisdictie Kerckum en Muijsen". Lambertus Du Bois, beëdigd landmeter, gevestigd te Jeuk, 15 maart 1780.
Le numéro 1084 contient 1 page numérisée .
1.349 trouvés, 21 jusqu'à 40 montré, page 2 de 68