Inventaris van het archief van de Rechtbank van Koophandel te Aalst. Eerste overdracht 2002 / K. Velle en K. Knaepen. - In: Inventarissen van het archief van de Rechtbank van Koophandel te Aalst. Overdrachten 2002, p.13-19.
BE-A0514_113916_112593_DUT
Identificatie van de toegang:
BE-A0514 /
R121
Het Rijksarchief in België
2002
This finding aid is written in
Dutch.
Beschrijving van het archief
Identificatie van de toegang:
BE-A0514 / R121
Naam archiefblok:
- RK Aalst 2002 A
Periode:
1858-1970
Rechtbank van Koophandel (F8)
Laatste inventarisnummer
1197
Omvang geklasseerd
35.4 m
Archiefbewaarplaats
Rijksarchief te Gent
Archiefvormers
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
- INVENTARISSEN VAN HET ARCHIEF VAN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE AALST. EERSTE OVERDRACHTEN 2002. RK AALST 2002 A.
- 148 - 149 Losse stukken van rechtspleging. 1931-1953. De losse stukken van rechtspleging uit de periode 1921-1965 werden aan een strenge selectie onderworpen. Op 40 pakken bleven er bij wijze van voorbeeld (specimen) twee bewaard, de overige werden vernietigd overeenkomstig de selectielijst. Het betreft voornamelijk conclusies van partijen, overtuigingsstukken (facturen e.d.) en briefwisseling. Zie verder nrs. 161-164.
- 151 Rechtsplegingsdossier Fortunato-Consonne en Co tegen A. Vivier, zitting 1867 okt. 21. 1867-1867 1 omslag
- 171 Lijst (agenda) gehouden in verband met de verzending en ontvanst van de dossiers van de advocaten woonachtig buiten het rechtsgebied ('register der bundels van vreemde advocaten'). 1940-1956 juni. Bevat 939 inschrijvingen en de volgende informatie: volgnummer, naam partijen, naam neerlegger, datum teruggave. 1940-1956 1 katern
- 198 - 482 Dossiers in verband met het gerechtelijk akkoord. 1861-1970. De dossiers zijn chronologisch geordend volgens het jaar of de datum van de benoeming van de rechter, vanaf 1936 op datum van het vonnis houdende de toelating of de weigering van de procedure. In de tabel hierna wordt de volgende informatie opgegeven: het inventarisnummer (1), de naam van de handelaar of van de vennootschap (vennootschap onder firma (société en nom collectif), gewoon commanditair vennootschap (société en commandite simple), naamloze vennootschap (société anonyme), persoonlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid P.V.B.A., enz.) (2), het beroep of de aard van de economische activiteit (3), de woonplaats (4) en de datum van de benoeming van de rechter of van de eindbeslissing. Indien bepaalde gegevens op de dossierkaft (5) ontbraken werd tijdens de verpakking een poging ondernomen om de informatie aan te vullen. Indien deze poging niet lukte werd een vraagteken (?) geplaatst. Vanaf nr. 351 dragen de dossiers een doorlopend nummer. Indien de zaken op een faillissement eindigden wegens een gebrek aan actief werd in een noot hiervan melding gemaakt ('geen actief').
- 483 - 485 Register van de faillissementen. 1858-1935. Bevat de volgende informatie: naam van de gefailleerde, naam van de schuldeisers, naam van de rechter-commissaris, naam van de curator, datum waarop het faillissement bij vonnis werd uitgesproken, datum van de neerlegging van de schuldvorderingen, datum van het proces-verbaal van sluiting van het onderzoek/nazicht, de datum van de sluiting van de zaak en het bedrag van het dividend. Geordend op datum van het vonnis dat het faillissement uitsprak.
- 486 - 535 Faillissementsdossiers. 1858-1956, .Deze dossiers worden geordend op datum van het vonnis houdende de uitspraak van het faillissement. De dossierkaft bevat vanaf het einde van de 19de eeuw naast de datum van de uitspraak van het faillissement of het zgn. 'faillissementverklarend vonnis' (le jugement declaratif) tal van andere data: van de stopzetting of schorsing van de betalingen (cessassion de paiement), van de controle van de schuldeisers of het nazicht van de schuldvorderingen (vérification des créances), van de debatten over de betwistingen, van de concordataire vergadering (la réunion concordataire), van het indienen van de rekeningen en verantwoording (reddition des comptes), van het vonnis houdende de afsluiting van de zaak (jugement de clôture) en de eventuele uitbetaling van het dividend. De dossiers werden in de mate van het mogelijke gevlakt. De beschrijving hierna bestaat uit de volgende beschrijvingselementen: het inventarisnummer, het dossiernummer (indien de dossierkaft geen nummer droeg werd een vraagteken (?) geplaatst), de naam, voornaam, beroep(en)/hoedanigheid en woonplaats van de gefailleerde, de datum waarop het faillissement werd uitgesproken (?= niet beschikbaar) en tenslotte de datum van het afsluiten van de zaak (?= niet beschikbaar). Voor de beschrijving hebben wij ons zoveel mogelijk gebaseerd op de informatie op de dossierkaft, eventueel aangevuld met informatie uit de akten. De leeszaalbezoeker gelieve er rekening mee te houden dat de schrijfwijze van de namen op de dossierkaften meer afwijken van die uit het dossier. De beschrijvingselementen van de dossiers zijn telkens gescheiden door een komma. Indien de zaak eindigende op een bekrachtiging van een gerechtelijk akkoord dan werd achteraan elke beschrijving tussen rechte haakjes het woord 'homologatie' weergegeven ([homologatie]).
- 1193 ?, Carrion Maurice, herbergier en houthandelaar, Geraardsbergen, 1878 apr. 7, ?. 1878-1878 De documenten 486 tot 960 bevinden zich in 33 pakken en 442 omslagen.
- 536 - 585 Faillissementsdossiers. 1858-1956, .Deze dossiers worden geordend op datum van het vonnis houdende de uitspraak van het faillissement. De dossierkaft bevat vanaf het einde van de 19de eeuw naast de datum van de uitspraak van het faillissement of het zgn. 'faillissementverklarend vonnis' (le jugement declaratif) tal van andere data: van de stopzetting of schorsing van de betalingen (cessassion de paiement), van de controle van de schuldeisers of het nazicht van de schuldvorderingen (vérification des créances), van de debatten over de betwistingen, van de concordataire vergadering (la réunion concordataire), van het indienen van de rekeningen en verantwoording (reddition des comptes), van het vonnis houdende de afsluiting van de zaak (jugement de clôture) en de eventuele uitbetaling van het dividend. De dossiers werden in de mate van het mogelijke gevlakt. De beschrijving hierna bestaat uit de volgende beschrijvingselementen: het inventarisnummer, het dossiernummer (indien de dossierkaft geen nummer droeg werd een vraagteken (?) geplaatst), de naam, voornaam, beroep(en)/hoedanigheid en woonplaats van de gefailleerde, de datum waarop het faillissement werd uitgesproken (?= niet beschikbaar) en tenslotte de datum van het afsluiten van de zaak (?= niet beschikbaar). Voor de beschrijving hebben wij ons zoveel mogelijk gebaseerd op de informatie op de dossierkaft, eventueel aangevuld met informatie uit de akten. De leeszaalbezoeker gelieve er rekening mee te houden dat de schrijfwijze van de namen op de dossierkaften meer afwijken van die uit het dossier. De beschrijvingselementen van de dossiers zijn telkens gescheiden door een komma. Indien de zaak eindigende op een bekrachtiging van een gerechtelijk akkoord dan werd achteraan elke beschrijving tussen rechte haakjes het woord 'homologatie' weergegeven ([homologatie]).
- 1194 ?, De Vuyst Victor, winkelier, Aaigem, 1889 juni 26, ?. 1889-1889 De documenten 486 tot 960 bevinden zich in 33 pakken en 442 omslagen.
- 586 - 646 Faillissementsdossiers. 1858-1956, .Deze dossiers worden geordend op datum van het vonnis houdende de uitspraak van het faillissement. De dossierkaft bevat vanaf het einde van de 19de eeuw naast de datum van de uitspraak van het faillissement of het zgn. 'faillissementverklarend vonnis' (le jugement declaratif) tal van andere data: van de stopzetting of schorsing van de betalingen (cessassion de paiement), van de controle van de schuldeisers of het nazicht van de schuldvorderingen (vérification des créances), van de debatten over de betwistingen, van de concordataire vergadering (la réunion concordataire), van het indienen van de rekeningen en verantwoording (reddition des comptes), van het vonnis houdende de afsluiting van de zaak (jugement de clôture) en de eventuele uitbetaling van het dividend. De dossiers werden in de mate van het mogelijke gevlakt. De beschrijving hierna bestaat uit de volgende beschrijvingselementen: het inventarisnummer, het dossiernummer (indien de dossierkaft geen nummer droeg werd een vraagteken (?) geplaatst), de naam, voornaam, beroep(en)/hoedanigheid en woonplaats van de gefailleerde, de datum waarop het faillissement werd uitgesproken (?= niet beschikbaar) en tenslotte de datum van het afsluiten van de zaak (?= niet beschikbaar). Voor de beschrijving hebben wij ons zoveel mogelijk gebaseerd op de informatie op de dossierkaft, eventueel aangevuld met informatie uit de akten. De leeszaalbezoeker gelieve er rekening mee te houden dat de schrijfwijze van de namen op de dossierkaften meer afwijken van die uit het dossier. De beschrijvingselementen van de dossiers zijn telkens gescheiden door een komma. Indien de zaak eindigende op een bekrachtiging van een gerechtelijk akkoord dan werd achteraan elke beschrijving tussen rechte haakjes het woord 'homologatie' weergegeven ([homologatie]).
- 1195 ?, Germanès Maurice, handelaar, Ninove, 1899 okt. 19, 1899 okt. 26 (uitgesteld). 1899-1899 De documenten 486 tot 960 bevinden zich in 33 pakken en 442 omslagen.
- 647 - 701 Faillissementsdossiers. 1858-1956, .Deze dossiers worden geordend op datum van het vonnis houdende de uitspraak van het faillissement. De dossierkaft bevat vanaf het einde van de 19de eeuw naast de datum van de uitspraak van het faillissement of het zgn. 'faillissementverklarend vonnis' (le jugement declaratif) tal van andere data: van de stopzetting of schorsing van de betalingen (cessassion de paiement), van de controle van de schuldeisers of het nazicht van de schuldvorderingen (vérification des créances), van de debatten over de betwistingen, van de concordataire vergadering (la réunion concordataire), van het indienen van de rekeningen en verantwoording (reddition des comptes), van het vonnis houdende de afsluiting van de zaak (jugement de clôture) en de eventuele uitbetaling van het dividend. De dossiers werden in de mate van het mogelijke gevlakt. De beschrijving hierna bestaat uit de volgende beschrijvingselementen: het inventarisnummer, het dossiernummer (indien de dossierkaft geen nummer droeg werd een vraagteken (?) geplaatst), de naam, voornaam, beroep(en)/hoedanigheid en woonplaats van de gefailleerde, de datum waarop het faillissement werd uitgesproken (?= niet beschikbaar) en tenslotte de datum van het afsluiten van de zaak (?= niet beschikbaar). Voor de beschrijving hebben wij ons zoveel mogelijk gebaseerd op de informatie op de dossierkaft, eventueel aangevuld met informatie uit de akten. De leeszaalbezoeker gelieve er rekening mee te houden dat de schrijfwijze van de namen op de dossierkaften meer afwijken van die uit het dossier. De beschrijvingselementen van de dossiers zijn telkens gescheiden door een komma. Indien de zaak eindigende op een bekrachtiging van een gerechtelijk akkoord dan werd achteraan elke beschrijving tussen rechte haakjes het woord 'homologatie' weergegeven ([homologatie]).
- 1196 ?, De Cock Jean, winkelier, Aalst, 1907 dec. 16, 1908 aug. 13. 1907-1908 De documenten 486 tot 960 bevinden zich in 33 pakken en 442 omslagen.
- 702 - 960 Faillissementsdossiers. 1858-1956, .Deze dossiers worden geordend op datum van het vonnis houdende de uitspraak van het faillissement. De dossierkaft bevat vanaf het einde van de 19de eeuw naast de datum van de uitspraak van het faillissement of het zgn. 'faillissementverklarend vonnis' (le jugement declaratif) tal van andere data: van de stopzetting of schorsing van de betalingen (cessassion de paiement), van de controle van de schuldeisers of het nazicht van de schuldvorderingen (vérification des créances), van de debatten over de betwistingen, van de concordataire vergadering (la réunion concordataire), van het indienen van de rekeningen en verantwoording (reddition des comptes), van het vonnis houdende de afsluiting van de zaak (jugement de clôture) en de eventuele uitbetaling van het dividend. De dossiers werden in de mate van het mogelijke gevlakt. De beschrijving hierna bestaat uit de volgende beschrijvingselementen: het inventarisnummer, het dossiernummer (indien de dossierkaft geen nummer droeg werd een vraagteken (?) geplaatst), de naam, voornaam, beroep(en)/hoedanigheid en woonplaats van de gefailleerde, de datum waarop het faillissement werd uitgesproken (?= niet beschikbaar) en tenslotte de datum van het afsluiten van de zaak (?= niet beschikbaar). Voor de beschrijving hebben wij ons zoveel mogelijk gebaseerd op de informatie op de dossierkaft, eventueel aangevuld met informatie uit de akten. De leeszaalbezoeker gelieve er rekening mee te houden dat de schrijfwijze van de namen op de dossierkaften meer afwijken van die uit het dossier. De beschrijvingselementen van de dossiers zijn telkens gescheiden door een komma. Indien de zaak eindigende op een bekrachtiging van een gerechtelijk akkoord dan werd achteraan elke beschrijving tussen rechte haakjes het woord 'homologatie' weergegeven ([homologatie]).
Vaste URL: https://search.arch.be/ead/BE-A0514_113916_112593_DUT
Bookmark url: https://search.arch.be/ead/BE-A0514_113916_112593_DUT